Voedingsadvies

 24/7 een afspraak maken

Total-body-concept


Aangepast voedingsadvies is aangeraden als u gebruik maakt van een stoma. Het is een kunstmatige opening in de buikwand naar buiten. Dit is voor veel mensen een hele aanpassing, omdat uw urine of ontlasting niet meer via de natuurlijke weg naar buiten kan gaan. Het is dan ook aangeraden om uw voeding hieraan aan te passen. Met aangepast voedingsadvies voelt u niets van uw stoma. Hou uw voeding gezond en luchtig. Met te vettige voeding, zal uw stoelgang vergroten, wat niet zo aangenaam is met een stoma.

Wilt u meer weten over voedingsadvies voor diabetes?

Maak een afspraak

Het belang van aangepast voedingsadvies bij een stoma

Het is belangrijk om gezond te leven, zodat uw stoelgang soepel verloopt en niet verstopt geraakt. U moet voldoende vocht binnen krijgen en rustig eten. Een gezonde voeding is altijd belangrijk. Het vermijdt en verhelpt de meeste problemen van uw lichaam. Zo verhelpt gezond voedingsadvies leverproblemen. Dit advies zorgt dan op zijn beurt voor een kleinere kans op galstenen. Het verschilt van elke stoma welk voedingsadvies u moet volgen. Bij sommige stoma’s is een speciaal dieet zelfs niet nodig. Het is belangrijk om naar uw lichaam te luisteren, vandaar bieden wij voedingsadvies op maat bij een stoma.

Voedingsadvies diabetes kinepunt stekene

Laat u nu behandelen

Laat u helpen door onze expertise en verlicht of verhelp uw problemen. Wij staan paraat voor allerlei zorgen. Ons voedingsadvies voor diabetes is gelijkaardig aan het voedingsadvies dat we aanbevelen bij een stoma. Ook bij een stoma is gezond eten en zo min mogelijk ongezonde suikers eten belangrijk. Zo houdt u uw stoelgang gezond en klein, wat voor u aangenamer is. Veel suikers kan darmproblemen veroorzaken, zoals diarree of buikpijn. Dat is natuurlijk graag te vermijden met een stoma. Wij gaan samen op zoek naar een aangepast voedingsschema naar uw levensstijl. Maak online een afspraak en dan verwelkomen we u binnenkort in onze praktijk.