Voedingsadvies

 24/7 een afspraak maken

Total-body-concept


Voor mensen met diabetes is het belangrijk om het juiste voedingsadvies te krijgen. Om het bloedsuikergehalte normaal te houden, moeten de voeding, lichaamsbeweging en insulinedosis goed op elkaar afgestemd zijn. Vooral koolhydraten hebben een enorme impact op het suikergehalte in het bloed. Er bestaan twee soorten koolhydraten, de snel resorbeerbare en traag resorbeerbare koolhydraten. De traag resorbeerbare zijn het meest aangeraden, omdat de glucose beetje bij beetje in het bloed terecht komt. Zo blijft het bloedsuikergehalte zo normaal mogelijk. Als u te veel snel resorbeerbare koolhydraten neemt dan zal er te snel te veel glucose in het bloed komen, waardoor uw suikergehalte enorm in de hoogte zal gaan.

Wilt u meer weten over voedingsadvies voor diabetes?

Maak een afspraak

Elke type van diabetes vraagt een ander voedingsadvies

Bij Kinepunt steken proberen we samen met u bepaalde ziektebeelden op te lossen door voedingsadvies op maat te geven. Wij zijn bezig met alles wat te maken heeft met voeding en wat dit doet met ons lichaam. Wij helpen u daarom graag verder om een gezonde levensstijl aan te gaan door simpelweg de juiste voeding te consumeren. Voor diabetes patiënten lijkt het vaak dat ze bijna niets meer mogen eten, maar wij willen hen laten zien dat ze heel wat meer mogen eten dan ze denken. U moet inderdaad rekening houden met uw suikergehalte, maar met een evenwichtig eetpatroon kan u toch nog genieten van heerlijke gerechten. Heeft u diabetes type 2, niet-insuline afhankelijk, dan is ons voedingsadvies voor u om af te vallen. Het heeft vaak te maken met overgewicht waardoor wij een vermageringsdieet aanraden. Samen bekijken we hoe we een gezond voedingspatroon kunnen bereiken dat voor u haalbaar is. Ons voedingsadvies bij diabetes type 1, insuline afhankelijk, is om evenwichtige gezonde voeding te consumeren. Wij geven tips welke voeding goed is voor uw lichaam en welke voeding veel slechte suikers bevat. Het is natuurlijk ons doel om uw lichaam gezond te houden door middel van voeding.

Voedingsadvies diabetes kinepunt stekene

Start nu met gezonder leven

Maak nu uw afspraak en stel samen met ons een evenwichtig en gezond dieet op. Bij Kinepunt in Stekene helpen wij u graag verder. Het is belangrijk om te leven naar de specifieke behoeften van uw lichaam. Vandaar is elke behandeling uniek. Om een gezondere levensstijl aan te gaan, kunt u ook een ketogeen dieet volgen. Het is een koolhydraat arm dieet dat mensen volgen om af te vallen voor een behandeling van een bepaalde ziekte, waaronder diabetes type 2. Voor meer informatie kunt u ons altijd telefonisch bereiken op het nummer +32494303655.